ingatlan.com lakásárindex

Az ingatlan.com lakásárindex Magyarország első havi rendszerességű lakásárindexe, ami naprakészen bemutatja a lakásárak alakulását. Az ingatlan.com lakásárindex az ingatlan.com rendelkezésére álló kínálati és tranzakciós adatok alapján készült. Az árindex historikusan és pontosan illeszkedik a NAV illetékadatbázisának adatai alapján számolt MNB, KSH és MBH lakásárindexekre, azonban a fenti indexek végleges adatainál 6-9 hónappal hamarabb mutatja a lakásárak változásának irányát és mértékét. 

Az árindex 2015-ös fix bázison mutatja be az országos lakásárak alakulását (2015=100%). Havonta az országos lakásárindexet publikáljuk, negyedévente pedig a regionális és a többi lakásárindex és az ingatlan.com árindex kapcsolatát.

Részletesebb lakáspiaci adatokra van szükséged? Látogasd meg adat.ingatlan.com weboldalunkat vagy küldj emailt az [email protected] címre

KSH-ingatlan.com lakbérindex

Magyarország első havi lakbérindexét az ingatlan.com és a KSH közösen publikálja 2020 augusztusa óta. A kiadványt a KSH készíti kizárólag az ingatlan.com kiadó lakóingatlanhirdetései alapján. A KSH az index elkészítése előtt megvizsgálta az ingatlan.com adatainak mennyiségét, minőségét és adatfeldolgozási módszertanát (használhatóságát) is. A KSH-ingatlan.com lakbérindex európai szintű innováció a statisztikai hivatalok működésében, amiről az Eurostat szakértői bizottsága is elismerőleg nyilatkozott 2023-ban. Bővebben a KSH lakbérindexről.

Az adatalapú döntés olyan versenyelőnyt jelent, ami biztosabb és nagyobb megtérülést tesz lehetővé

További információkért és projektre szabott megoldásainkért forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdésed van? Írj nekünk!